Silikonepatter og tallerkennegere


"...jeg vil ikke gøre mig hellig: kvinder iført støvler og sko med høje hæle virker MINDST en tand frækkere end dem i flade sutter. Beklager, mutter klapsandal, det er min uartige side der taler, og den er ikke modtagelig for argumenter. Den ved hvad den kan lide, og jeg kan ikke snyde den. Høje hæle er sexede, siger den, og det kan ikke laves om."

Er vi virkeligt frisindede? Synes vi at alle folkeslag har ret til at klæde sig som de vil? Og udsmykke deres krop som de vil? ...Hmm, bum-bum, man ville jo gerne sige et højt, rungende "ja", ikke sandt. I frihedens og tolerancens navn. Men for Pokker hvor er det noget rod med noget af det man ser på TV, ik'? Store ringe om halsen på kvinderne, så halshvirvlerne bliver strukket helt fra hinanden. Faktisk så meget at de ikke kan holde hovedet på plads hvis man fjerne ringene. Så det gør man ikke. Eller hvad med dem er har en hel tallerken - eller en plade af den størrelse, og det er ikke en underkop vi taler om her - indsat i underlæben. En salgs mundtlig parabolantenne.

Og hvad med dem der pisker sig til blods, og dem der sætter torne i kroppen, og dem der river et sår op og op igen. På den helt rigtige forkerte måde så det danner det tykkest mulige arvæv. Sorry, men det lyder bare klamt. Så er det godt at vore kultur ikke er helt så pløk. Der er ligesom lidt mere rationel tænkning.

For det er jo bare en helt naturlig og logisk handling at blive bedøvet, skåret op med skalpeller og få indlagt 200 ml. silikone i hvert bryst. Og bagefter ligne et voldsoffer i flere uger. Og det er jo totalt logisk at tilbede de kvinder der er bedst til at balancere på 3-4-5-6-7 cm. høje mini-stylter, mens en lille skosnude klemmer deres tæer sammen, så mange af dem skal opereres i foden når de er 50.

Face it: sko med høje hæle ER ikke en gode idé hvis man spørger skelettet, senerne, musklerne og faldstatestikken. Faktisk er den præcis lige så dum som ringene om halsen, for den deformere kroppen ganske alvorligt.

Men, der er bare lige et problem: vi elsker det. Virkeligt mange af os gør, i hvert fald. Og jeg vil ikke gøre mig hellig: kvinder iført støvler og sko med høje hæle virker MINDST en tand frækkere end dem i flade sutter. Beklager, mutter klapsandal, det er min uartige side der taler, og den er ikke modtagelig for argumenter. Den ved hvad den kan lide, og jeg kan ikke snyde den. Høje hæle er sexede, siger den, og det kan ikke laves om.

Ringe om halsen er til gengæld ret sære, synes jeg. Men det synes de ikke der hvor ringene har være comme il faux i århundreder. Mums, de er lige sagen, og synet af en laaaaaaaaaang hals går lige i underlivet på en rigtig mand (og dame).

Men hvorfor, hvorfor er det dog sådan. Ligegyldig hvilken kultur vi kigger på, så findes der kropsforandringer der er så voldsomme at de går imod naturen. Og, det er netop dét der er meningen. Og derfor er det faktiske meget naturligt.

At gøre noget som er rigtigt svært eller gør virkeligt ondt er ganske simpelt et tegn på at man er rig. At man har overskud. Og overskud er klart mere sexet end underskud. Biologerne sammenligner det med han-påfuglen, som slæber rundt på en åndssvagt tung disko-hale, der kun har en funktion: at få fugle-fisse og dermed sikre viderførelsen af generne. Og det er videreførelsen af generne som overskygger alt andet. Den der er bedst til det, har vundet. Så på med diskohalen og igang.

Men det forklarer selvfølgelig ikke alt. For hvorfor brugte vi korsetter til at snøre kvinderne ind til de blev syge for hundrede år siden, mens vi nu knalder ring i brystvorterne eller fylder læberne med Botox?

Fordi mennesker er lidt smartere end påfugle. Vi danner klaner, som holder sammen. Og inden i klanerne er der endnu flere opdelinger. Nordeuropæere, kinsere, punkere, nudister, frisører osv. osv. osv. En god måde at holde klanen sammen på er at være enige om hvad der er fedt og hvad der virkeligt er skod. Faktisk er det tvingende nødvendigt at være nogenlunde enige om hvad der er fedt hvis man skal arbejde sammen, lave mad, tøj og huse til hinanden. Og ikke mindst knalde med hinanden.

Derfor tænder jeg på høje hæle. Fordi så mange andre omkring mig gør det.




Har du spørgsmål eller kommentarer til ovenstående? Eller måske frække tips eller gode råd? Så klik på "Kommentarer" og del dem med mig og alle de andre som læser med. På forhånd tak!

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dte havde jeg sgu ikke tænkt på før. Men du har ret... vi er lige så langt ude som de såkaldt primitive kulturer. Havde ikke tænk på det.

Anonym sagde ...

Tjek http://www.bmezine.com/ for alle slags kropsændringer. Der kan du finde hvad som helst, tatoveringer, piercings, brændemærker, amputationer og hvad ved jeg. Meget fascinerende.

Peter O. sagde ...

I mange stammer har de voksne en tynd pind eller stift i underlæben. Dette viser at pigen eller drengen er kønsmoden. Når denne tynde pind i nogle få stammer vokser til store skiver så er det af sociale grunde. Dem med de største skiver har mere at skulle have sagt over de andre i stammen. Og får denne magt uden at være ond, bagtale eller moppe de andre medlemmer af stammen.